Over mij

Ik ben Anneke Naaijkens-Doek, geboren in 1980 en wonend en werkend in Tilburg. 

Sinds 2003 werk ik als muziektherapeut en vanaf 2014 heb ik mijn eigen muziektherapiepraktijk; Più Mosso. In mijn praktijk werk ik veel met mensen die te maken krijgen met levensveranderende gebeurtenissen. Soms zijn het mooie gebeurtenissen, zoals het krijgen van een kindje, maar ook verdrietige, zoals het getroffen worden door ziekte of het verliezen van een dierbare. 

Vaak werk ik al met het maken van liedjes. Dit is een mooie manier om gedachten en emoties te verklanken naar een blijvende herinnering. Dit inspireerde me om Koesterliedjes te gaan maken. 

Wanneer ik met mensen aan een Koesterliedje werk, stel ik me helemaal open voor hun verhaal. Daarnaast luister ik naar wat er tussen de regels door gezegd wordt. Zo vang ik de essentie van zowel de taal als de emotie in een lied. 

Koesterliedjes is als het ware het ‘kleine zusje’ van Piu Mosso, ze wordt door mij dan ook gekoesterd als een dierbaar familielid. Ik vind het heerlijk om met Koesterliedjes vanuit een open blik, open hart en open zijn naar de mooie en soms aangrijpende verhalen te luisteren en mensen een bijzonder lied als herinnering mee terug te geven.  

Heb jij ook een verhaal te vertellen en zou je dat graag vast willen leggen in een lied? Neem dan gerust contact met me op.

Warme groet,

Anneke